Waar bent u naar op zoek?

DE GROTE SCHOONMAAK VOORDAT U OP REIS GAAT

De schoolvakanties komen eraan dus er zijn veel gezinnen die graag een kleine vakantie tussendoor nemen. Het is heerlijk om een lang weekend weg te gaan, maar het is niet zo leuk om terug te komen in een wanordelijk huis. Om u te helpen hebben we een lijst samengesteld met de 5 belangrijkste schoonmaaktaken die u uit moet voeren voordat u op reis gaat:

Leg schone lakens op uw bed

Dit is niet het meest populaire klusje in huis, maar het is echt de moeite waard om dit te doen want het geeft u dat gevoel van 'Ah, ik ben thuis!'. Of u nu een weekend lang doorgebracht heeft in een mooi hotel met schone, frisse lakens, of in de buitenlucht vies en smerig bent geworden; thuiskomen in een schoon bed maakt dat u het vakantiegevoel nog wat langer vast kunt houden.

Maak uw koelkast schoon

Het is gemakkelijk om te vergeten, maar het is vreselijk om na een heerlijke vakantie thuis te komen en te worden begroet door groen en grijs beschimmelde producten als u wat uit de koelkast wilt pakken! Gooi al het voedsel dat niet houdbaar is weg. Het bespaart u de ervaring om met schimmel en een slecht ruikende koelkast te maken te krijgen.

Haal al het huisvuil uit huis

Ook dit is niet het meest populaire klusje in huis, als u het oude eten uit de koelkast heeft gehaald en weggegooid wilt u niet dat het, bij uw afwezigheid, langzaam vergaat in uw vuilnisbak. Zet altijd het vuilnis buiten voordat u op vakantie te gaan. Als de vuilnisman pas een dag later komt is dat ook niet erg. Buitenstaand afval zal ook de illusie wekken dat er iemand thuis is, en dat schrikt inbrekers af. U kunt uw buren vragen de lege afvalbak terug te rijden naar zijn gebruikelijke positie en aanbieden om als tegenprestatie hetzelfde voor hen te doen tijdens hun volgende vakantie.

Maak het toilet schoon

Als u van plan bent om langer dan een dag weg te gaan, geef uw toilet dan vooraf altijd een kleine beurt. Als er vieze plakken in het toilet zitten is het geen goed idee om dat voor meerdere dagen zo te laten. Zorg dat uw toilet lekker schoon is en u zich bij terugkomst direct thuis voelt.

Doe de afwas

Wees overal waar voedsel is alert. Zorg ervoor dat u de afwas doet voordat u weggaat en laat de vaatwasser nog een wasbeurt afwerken voordat u uw huis verlaat. Als u niet zo dol bent op koken, is het in ieder geval minder erg als u bij terugkomst in een schone keuken kunt gaan koken.

Door eerder in te pakken wint u tijd om uw huis goed schoon te maken en dat maakt het verschil bij terugkomst van uw vakantie. Aankomen in een rommelig huis is niet bepaald behulpzaam bij het vasthouden van een ontspannen vakantiegevoel. Maak uw huis in orde voordat u vertrekt en voel u ontspannen, fris en positief wanneer u terugkomt.

Veel succes!

Deel deze tip

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen vragen wij u een keuze te maken tussen de Nederlandstalige en Franstalige website.

Pour vous soutenir le mieux possible, nous vous remercions de choisir entre le site français et néerlandais.