Waar bent u naar op zoek?

Onze geschiedenis

140 jaar innovatie op het gebied van vloeronderhoud

Succesvol sinds 1876.

Over BISSELL

VAN ONZE FAMILIE NAAR DE UWE

BISSELL is een familiebedrijf dat al vijf generaties leider is op het gebied van woningverzorging. We zetten ons in om de levens en schoonmaakbehoeften van onze klanten te onderzoeken en begrijpen. BISSELL ontwikkelt slimme en innovatieve maar praktische oplossingen voor het schoonmaken van woningen, geïnspireerd door de praktijk. De vakhandelaren en winkeliers van BISSELL zijn net zo gepassioneerd als wij en streven naar een ongekende service.z Alles draait om traditie, innovatie en passie. Het is ons verleden, ons heden en onze toekomst.

SCHONE WONINGEN SINDS 1876

BISSELL houdt al bijna 150 jaar woningen vlekkeloos schoon. In 1876 bezaten Melville en Anna Bissell een serviesgoedwinkel. Stof en scherven waren aan de orde van de dag. Daarom ontwikkelde Melville een tapijtreiniger, zodat de winkel van de familie altijd strak en netjes zou zijn. Het apparaat bleek enorm effectief en het bericht ging als een lopend vuurtje rond. De vraag nam toe en al snel verkocht BISSELL veel meer tapijtreinigers dan koppen en schotels: wel meer dan 1.000 per dag. 

Toen Melville BISSELL in 1889 stierf, nam zijn vrouw Anna het bedrijf over. Ze werd daarmee de eerste vrouwelijke CEO in de VS. Anna verdedigde de octrooien van het bedrijf met verve en promootte de apparaten met succes in Noord-Amerika en Europa. Aan het eind van de jaren negentig ontving BISSELL zelfs koninklijke goedkeuring en werden de apparaten aan koningin Victoria verkocht. De koningin verordende dat alle koninklijke paleizen elke week zouden worden 'BISSELLed'.

EEN SHAMPOO ... VOOR TAPIJT

In 1956 introduceerden we de handbediende tapijtreiniger, zodat mensen niet langer tapijten meer op handen en knieën hoefden te schrobben. Toen het einde van de jaren 60 aanbrak, zochten we inmiddels naar oplossingen voor alle mogelijke vloeren. We wilden het reinigen van meerdere vloeren veel effectiever en stukken minder ingewikkeld maken. Allereerst introduceerden we de gecombineerde stofzuiger en schrobber, tapijtshampoo in de vorm van een droog poeder en een applicator. Ook kwamen we met de Gemini Sweeper - het eerste veegsysteem met twee borstels.

DE GROTE GROENE SCHOONMAAKMACHINE

In 1979 introduceerden we de eerste diepreinigingsmachine van BISSELL voor tapijten. Deze had een eigen watertank, waardoor het schoonmaken van tapijten veel gemakkelijker en effectiever werd. Later maakten we de BISSELL Big Green Clean Machine®, die professionele tapijtreinigingsresultaten bood zonder dat er een professional aan te pas kwam. In de jaren 90 introduceerden we de PowerGroom®. Dit was de eerste staande stofzuiger van BISSELL. Hij deed zijn naam meer dan eer aan.

HET BESTE DAT EEN HUISDIER KAN KRIJGEN - WONINGVERZORGING EN DIERENWELZIJN

Vaak zijn huisdieren een vast gezinslid. Onderzoek leerde ons echter dat het bijbehorende schoonmaakwerk een belangrijke reden voor mensen is om geen huisdier te nemen of - erger - om het dier af te staan. 

Daarom introduceerden we in 2005 de SpotBot® - onze eerste mobiele diepreinigingsmachine die specifiek werd ontworpen voor schoonmaak in huisdieromgevingen.

Onder leiding van Cathy BISSELL (eigenaar van drie zwarte labradors) bleven we eigenaren van huisdieren ondersteunen door middel van bijdragen aan liefdadigheidsinstellingen voor huisdieren in de VS. In 2011 richtte Cathy de BISSELL Pet Foundation op. Deze organisatie zonder winstoogmerk helpt kwijtgeraakte, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten huisdieren met geld dat wordt gedoneerd per verkocht BISSELL-huisdierproduct.

De BISSELL Pet Foundation haalde sinds zijn oprichting meer dan $ 500.000 op voor meer dan 375 organisaties in 43 staten. We zetten ons met hart en ziel in om een thuis te vinden voor huisdieren. We willen jaarlijks $ 250.000 ophalen via de verkoop van huisdierproducten, zodat we het levensreddende werk van de stichting kunnen ondersteunen. Ook laten we klanten van BISSELL zien dat ze zich met de juiste schoonmaakhulpmiddelen kunnen concentreren op het plezier en gezelschap dat hun huisdieren hen biedt.

BISSELL Pet Foundation - In het hele land zitten miljoenen huisdieren in pensions en opvangcentra. BISSELL Pet Foundation wil een einde maken aan dakloze dieren en voor elk huisdier een thuis vinden. - Cathy Bissell

De basis voor grondige schoonmaak

Nog steeds is BISSELL een familiebedrijf dat zich inzet om u te helpen bij het effectief en gemakkelijk schoonmaken van uw woning. Daardoor houdt u tijd over om van het leven te genieten en krijgt uw huis tegelijkertijd een flinke schoonmaakbeurt. Of u nu knoeit met baby-eten, rode wijn, modder of chocola, kattenharen of uitwerpselen van huisdieren: wij helpen u de zonnige kant te zien, alles in een handomdraai op te ruimen en gewoon door te leven alsof er niets is gebeurd.

Ons verhaal

Deel deze tip

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen vragen wij u een keuze te maken tussen de Nederlandstalige en Franstalige website.

Pour vous soutenir le mieux possible, nous vous remercions de choisir entre le site français et néerlandais.