Waar bent u naar op zoek?

16 EENVOUDIGE STAPPEN NAAR EEN ALLERGIEBESTENDIG HUIS!

Niets verpest een zonnige zomer zo erg als allergieën. Een pijnlijke keel, tranende ogen en een verstopte neus maken het nogal moeilijk om die zomerse tint te krijgen! Medicatie kan bijdragen aan het verlichten van symptomen, maar er zijn nog veel andere manieren om vermindering van allergenen in uw huisomgeving te bewerkstelligen.

Wat is een allergische reactie?

Medisch gezien is er sprake van allergieën als uw immuunsysteem abnormaal reageert op een bepaalde substantie (zoals stof).

Ken uw zwakke plekken

De meest voorkomende allergieën zijn het gevolg zijn van stuifmeel, stof, huidschilfers van dieren en schimmel (of als u pech heeft een combinatie hiervan). Als u weet waarvoor u allergisch bent, kunt u maatregelen nemen, door de nadelige symptomen minimaliseren en het leven een klein beetje aangenamer te maken. Een bezoek aan gespecialiseerde medici kan u een indicatie in de goede richting geven. Het vaststellen van uw allergieën is nuttig om effectief uw allergie tegen te gaan.

16 manieren om uw huis in een allergieloze staat te brengen...

Houd de luchtvochtigheid op een gemiddelde waarde. Als u nog niet over een bevochtiger beschikt, koop er dan een. Stel het vochtigheidsniveau in op 50%. Aangezien stof en stuifmeel zich gemakkelijker verspreiden in droge lucht, en schimmels dol zijn op vochtige lucht, zorgt u er zo voor dat u het ergste van beide vermijdt.

Word verliefd op filters. Zorg ervoor dat u de filters in uw verwarmings- en koelsystemen tijdig vervangt. Dit is van groot belang bij het schoon houden van de lucht in uw huis. Noteer in uw agenda wanneer filters moeten worden schoongemaakt, en wanneer u oude filters vervangt voor nieuwe.

Breng uw ramen in goede conditie. Ramen vormen een natuurlijke barrière tegen het binnendringen van pollen in het huis. Aangezien de hoeveelheid pollen over het algemeen piekt tussen 10:00 en 15:00 uur en tijdens winderige omstandigheden, is het raadzaam om de ramen op deze momenten gesloten te houden.

Doe uw schoenen uit. Het uittrekken van schoenen en betere deurmatten zorgen ervoor dat stof, stuifmeel etc. voor een belangrijk deel niet in huis kunnen komen. Introduceer een probleemloos proces voor uw gasten en gezinsleden door het plaatsen van schoenvriendelijke rekken en voldoende deurmatten bij alle deuren.

Stofzuigen met extra swing. Investeer in een BISSELL zakloze stofzuiger, of een stofzuiger met een gemakkelijk verwisselbare stofzak zodat het stof niet ontsnapt wanneer u de zak verwisselt.

Gebruik overtrekken. Huisstofmijtovertrekken zijn een goede manier om uw slaapkwartier te beschermen. Bescherm uw matrassen en kussens tegen mijten en slaap rustig.

Verwijder de rommel. Rommel mag gerust de koning van het stof worden genoemd. Hoe minder rommel u in huis heeft, hoe gemakkelijker het schoon te maken is, en hoe minder stof u dagelijks hoeft te bestrijden.

Laat uw huisdieren niet overal komen. Huisdieren in slaapkamers staan garant voor een allergieramp. Slaapkamers zijn over het algemeen verzamelplaatsen van zware, dikke stoffen die veel allergenen van huisdieren kunnen afvangen en vasthouden, evenals stof en van allerlei andere dingen. Laat uw huisdieren alleen toe in zones met harde of makkelijk af te vegen oppervlakken, zoals woonkamers met houten vloeren en lederen banken. Als u niet kunt voorkomen dat uw huisdieren in de slaapkamers komen, overweeg dan om te investeren in een stofzuiger die speciaal is ontworpen voor het schoonmaken van plaatsen waar huisdieren komen.

 

Weg met zachte oppervlakken. Ja, zachte stoffen en tapijten zijn gezellig, maar als u constant moet niezen en snuiten valt er weinig te genieten. Bij het selecteren van banken, gordijnen en vloerbedekkingen voor uw huis, kunt u het beste gemakkelijk schoon te maken meubels nemen met leer, hout, tegels, kunststof of metaal. Indien u wel een een stoffen vloer en/of tapijt heeft kunt u het beste een tapijtreiniger van BISSELL met tapijt- en stofferingsreiniger gebruiken.

Neem stof af met een vochtige doek. Het klinkt misschien vreemd, maar regelmatig stof afnemen met een vochtige doek helpt bij het terugdringen van stof op plaatsen waar u veel tijd doorbrengt.

Gebruik warmte. Was materialen van stof (tapijten, gordijnen, beddengoed, pluizig kinderspeelgoed, enz.) als het kan eens per week in warm water. Warm water is effectiever dan koud water bij het verwijderen van stof en huisstofmijt.

Verwen uw huisdieren. Het regelmatig baden van uw huisdieren draagt bij tot het terugbrengen van de hoeveelheid huidschilfers van de in huis aanwezige huisdieren. Vraag een niet-allergisch familielid om de verantwoording te nemen voor het wassen en borstelen van de huisdieren en het verschonen van de plek waar ze hun behoeften doen.

Nog meer filteren. Sla een beetje aan het doe-het-zelven en bedek ventilatie-openingen met een dichte stof, zoals kaasdoek. Zo kunt u de lucht van potentieel schadelijke allergenen nog beter filteren.

Wees kieskeurig met planten. Het zal duidelijk zijn dat wanneer u gevoelig bent voor pollen u geen pollenkwekerij als tuin wilt. Planten met zwaarder stuifmeel (dat zijn ook de planten zijn die door insecten worden bestoven - zodat u beter weet om welke planten het gaat) worden beschouwd als 'allergievriendelijker'. Dit komt omdat de pollen zich niet zo gemakkelijk door de lucht verplaatsen en daardoor minder snel allergische symptomen veroorzaken bij patiënten. Als u twijfelt informeer dan bij een kwekerij; daar kunnen ze u aan allergievriendelijke planten helpen.

Niet te vochtig. Zorg ervoor dat u ventileert of het raam opent tijdens en na het baden en douchen. Dit helpt om de vochtniveaus zo laag mogelijk te houden. Schimmel heeft vocht nodig om te groeien en dit is een manier om het probleem te tackelen voordat het kan ontstaan.

Maak alles schoon. Maak na het gebruik van een bad of de douche de ruimte droog met een droge doek, zodat er zo weinig mogelijk vocht in de badkamer achterblijft. Dit voorkomt schimmelgroei in deze vochtige ruimten.

 

*Bronnen

 

http://www.diynetwork.com/how-to/maintenance-and-repair/cleaning/5-ways-to-allergy-proof-your-home-for-spring

http://www.houzz.com/ideabooks/10186599/list/18-ways-to-allergy-proof-your-home

http://time.com/3814214/25-ways-allergy-proof-home/

http://www.rodalenews.com/allergy-proof-home

http://www.webmd.com/tips-to-ease-indoor-allergies-at-home?page=2

Deel deze tip

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen vragen wij u een keuze te maken tussen de Nederlandstalige en Franstalige website.

Pour vous soutenir le mieux possible, nous vous remercions de choisir entre le site français et néerlandais.