BISSELL is een familiebedrijf dat inmiddels vijf generaties lang marktleider is in de zorg voor uw huis. Door de tijd hebben we een diepgaand begrip ontwikkeld met betrekking tot het leven en de schoonmaakbehoeften van de consumenten. We scherpen dat fundamentele inzicht aan door huisomgevingen en schoonmaakgewoonten voortdurend te onderzoeken. De basis waarop BISSELL inventieve huisreinigingsoplossingen en innovaties ontwikkelt zijn altijd ingegeven door het dagelijkse leven. De medewerkers van BISSELL staan ook garant voor een superieure dienstverlening; onze professionals werken met passie aan de beste oplossingen voor u. Het draait daarbij om traditie, innovatie en passie. Dat is ons verleden, ons heden en onze toekomst.

Wij zijn experts in het schoonmaken van huizen!


Geschiedenis

De geschiedenis van een succesvol bedrijf sinds 1876

Zoals iedereen die een ontspannen zaterdag voor ogen heeft, waren wij ook niet van plan om schoon te gaan maken - het is gewoon gebeurd. In 1876 hadden Melville R. BISSELL en zijn vrouw Anna een kleine servieswinkel in Michigan. Omdat ze voortdurend zaagsel van het tapijt in de winkel moesten verwijderen (kent u dat gevoel?) vond Melville een unieke tapijtveger uit en gepatenteerde deze. Toen klanten en vrienden begonnen te vragen waar ze de tapijtveger konden kopen was er een nieuw bedrijf geboren.


Het is de wereld van de BISSELL-vrouw; zo zeggen we dat bij BISSELL

Toen Melville BISSELL in 1889 overleed was er geen twijfel over zijn opvolging. Melville's vrouw Anna nam zijn plaats in en werd de eerste vrouwelijke CEO in de Verenigde Staten. Zij stond pal voor de patenten van de onderneming en verkocht met veel succes veegmachines in Noord-Amerika en Europa. Eind jaren '90 van de 19e eeuw ontving BISSELL zijn grootste fan; Queen Victoria. De Britse koningin drong er bij haar personeel op aan dat haar paleis elke week GEBISSELLD zou worden. Het paleispersoneel moet dol zijn geweest op de veegmachines van BISSELL aangezien ze daarmee veel vrije tijd overhielden; het opruimen van de koninklijke rommel was immers een stuk gemakkelijker geworden.


Schoon ontmoet gemakkelijk

Er is veel te beleven in de wereld, en toen we eenmaal een paleis hadden veroverd begonnen we de BISSELL-producten nog makkelijker te maken. In 1956 introduceerden we een handmatig shampoo-apparaat voor tapijten, waardoor het reinigen van tapijten niet meer op handen en knieën hoefde te geschieden. Graag gedaan Cinderella. Binnen één jaar won onze Shampoo Master de Bachner Award for Achievement (de Bachner Award voor zijn prestaties) op het gebied van praktische toepassingen van gegoten en voorgevormde kunststoffen. We waren goed op weg. Eind jaren '60 van de 20e eeuw waren we thuis in alle oppervlakken, en veroorzaakten een revolutie in de manier waarop mensen hun huizen schoonmaakten. We leverde de eerste combinatie van een stofzuiger en een schrobber, een poedershampoo-apparaat voor tapijtreiniging, en de Gemini Sweeper; de eerste veger met twee borstels.


Een nog diepere reiniging

In 1979 introduceerden we de eerste magische BISSELL schoonmaakmachine die tapijtdiep reinigde en al het vuil gemakkelijk uit het tapijt verwijderde. Eind jaren '80, toen de New Kids on the Block Hangin' Tough zongen, deden we het tegenovergestelde en creëerden de BISSELL SC; onze eerste dieptereiniger die niet meer verbonden was met een waterbron in huis. Hierdoor werd een diepe tapijtreiniging efficiënter en handiger dan ooit. En dat is de weg waarop we sindsdien verder zijn gegaan. Het betrof de BISSELL Big Green Clean Machine® die ook wel de 'Big Daddy' van de dieptereiniging werd genoemd. Verder introduceerden we de PowerGroom®; de eerste rechtopstaande stofzuiger van BISSELL in de jaren '90. Ook deze heeft zijn naam meer dan waargemaakt.


De dingen worden een beetje harig

Op een goede manier! In de vroege jaren 2000 ontdekten we dat de werknemers van BISSELL dol op huisdieren waren (maar liefst 72% van onze werknemers heeft een huisdier!). Maar hoe fantastisch onze viervoetige vrienden ook mogen zijn, ze weten niet wat een net huis is. Toen we erachter kwamen dat dit mensen die overwogen om een huisdier te adopteren afschrikte wisten we dat we iets moesten doen. In 2001 gingen we samenwerken met Petfinder.com in een poging om de adoptie van huisdieren te vergemakkelijken, en in 2005 lanceerden we de SpotBot®; een draagbare dieptereiniger. Het was ons eerste product dat speciaal ontworpen werd voor het opruimen van vuil wat huisdieren achterlaten. Onder leiding van Cathy BISSELL (die drie zwarte labradors heeft) bleven we de dierengemeenschap ondersteunen door bijdragen aan Amerikaanse liefdadigheidsinstellingen voor dierenwelzijn. En in 2011 stichtte Cathy BISSELL de BISSELL Pet Foundation, een non-profit organisatie die zorgt voor verloren, mishandelde, verwaarloosde en verlaten huisdieren. We droegen ons steentje bij met fondsen die we verkregen uit de verkoop van huisdierproducten van BISSELL. Sinds de oprichting heeft de BISSELL Pet Foundation meer dan US$ 500.000 toegekend aan meer dan 375 organisaties in 43 staten. Ons doel is om jaarlijks US$ 250.000 bijeen te brengen met de verkoop van huisdierproducten om het levensreddende werk van de stichting te ondersteunen. We zijn heel erg toegewijd en doen onze uiterste best om een thuis te vinden voor huisdieren, en de klanten van BISSELL te laten zien dat met de juiste schoonmaakmiddelen en -apparaten het bezit van huisdieren vreugdevol en kameraadschappelijk kan zijn, in plaats van een avontuur vol haarballen en andere onaangename verrassingen.


Thuishaven voor een nog diepere reiniging

BISSELL is nog steeds een familiebedrijf met een passie voor het reinigen van huizen op de meest efficiënte en gemakkelijke manier, zodat u van het leven kunt genieten in een nog grondiger schoongemaakt huis. Of het nu gaat om gemorst babyvoedsel, rode wijn, modder, chocola, kattenhaar of huisdierongelukjes; zijn we er om u te helpen met het snel verwijderen van vuiligheid zodat u verder te gaan met het meest waardevolle wat uw huis te bieden heeft; erin leven.