Waar bent u naar op zoek?

5-STAPPENPLAN: HOE UW HUIS SCHOON TE MAKEN VOOR EEN BBQ-FEESTJE

In plaats van 'tot ziens' te zeggen tegen de zomer kunt u beter uw vrienden verrassen met een BBQ-feestje. Laat uw rommelige huis u er niet van weerhouden om tijd door te brengen met een aantal goede vrienden. Hier is een 5-stappenplan wat behulpzaam is bij het schoonmaken van uw huis – maak u geen zorgen; het zijn gemakkelijk uit te voeren werkzaamheden. Waar te beginnen? Bij een barbecuefeest zullen de gasten het grootste deel van de tijd buiten doorbrengen. Dit betekent dat de belangrijkste ruimten in huis die schoongemaakt moeten worden de ingang, de woonkamer, de keuken en de badkamer zijn. Het is niet nodig om het hele huis schoon te maken; u hoeft zich slechts op de feestroute te richten. De aanwezigen zullen het meeste aandacht hebben voor tafels, planken en plaatsen om hun drankjes neer te zetten.

5-stappenplan:

Maak alles fris & schoon

Voordat u begint opent u een paar ramen om uw huis te luchten zodat het fris en schoon ruikt. Met geurige kaarsen of een luchtverfrisser voegt u een beetje aroma toe wat de stemming verhoogt. Vervolgens is het tijd om alle vuile zones van de feestroute aan te pakken. Een tijdelijke plaats voor het opbergen van alle onnodige items – zoals een wasmand of een doos – tot na het feest, is de beste en eenvoudigste oplossingen.

Hoofdingang

Het eerste waar uw gasten mee te maken krijgen is de ingang van uw huis. Het is dus essentieel om een goede eerste indruk te maken. Veeg het pad naar de deur en verwijder los vuil. Maak dan de entree binnen schoon, ruim rommel op en berg schoenen, jassen, hoeden en post buiten het zicht op. Stof tafeltjes of decoratieve objecten af en gebruik een beetje luchtverfrisser.

Het voorbereiden van de woonkamer

Begin met het verzamelen van rondslingerende voorwerpen, orden banken, kussens en plaids (ideaal voor het toedekken van vlekken - wat u overigens niet hoeft te doen na het gebruik van een van de BISSELL-oplossingen). Maak vervolgens de tafel, het tv-scherm en andere stoffige oppervlakken schoon met behulp van een microfiberdoekje. Als laatste zuigt u het stof en haar van de huisdieren op. Vergeet niet om de plinten te reinigen met behulp van de stofzuiger of een hulpstuk.

Het aanpakken van de keuken

Het eerste wat u aan dient te pakken is de vuile afwas in de gootsteen. Als u een vaatwasser heeft, zet die dan aan het werk. Geef de gootsteen een goede schoonmaakbeurt – hij moet vlekkeloos zijn en glinsteren als u klaar bent - de BISSELL Steam Shot™ klaart dit klusje heel eenvoudig voor u! Vervolgens reinigt u het keukenblad, haalt onnodige apparaten weg en reinigt de keukenkastjes met een spray en een microfiberdoekje of wegwerpdoekjes. U kunt hetzelfde doen met uw fornuis, de kasten en de koelkast. Het is ook een goed idee om het interieur van de koelkast schoon te maken en plaats in te ruimen voor hapjes, drankjes en ander lekkers. Tenslotte gebruikt u de stoommop voor de vloer zodat uiteindelijk uw hele keuken spic en span is. 

Het badkamerheiligdom

De belangrijkste kamer is het laatst aan de beurt - de badkamer is de ruimte waar u uw bijzondere aandacht op moet richten. Nu betekent dit niet dat u op uw knieën de vloer moet gaan schrobben, maar wel dat de dingen die de meeste gasten gebruiken, zoals het toilet, de spiegel, de wastafel, en de schappen goed schoon moeten zijn. Begin met het weghalen van alle losse voorwerpen en doe ze in kasten of berg ze op buiten het zicht. Maak vervolgens de wastafel, de schappen en de spiegel goede schoon met een allesreiniger of de BISSELL Steam Shot™. Daarna maakt u het toilet schoon; de binnenkant, de zitting, de rand en de buitenkant. Zorg ervoor dat u de aanwezige rol toiletpapier vervangt door een nieuwe. Gebruik een beetje luchtverfrisser of een geurige kaars om een prettige sfeer te creëren. Vergeet ook niet om nieuwe, frisse en pluizige handdoeken te op te hangen. Geef als laatste de badkamervloer een goede beurt met de stoommop.

Zo makkelijk is ons 5-stappenplan – laat het schoonmaken uw feestdag niet in de weg staan.

Deel deze tip

Keep on reading

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen vragen wij u een keuze te maken tussen de Nederlandstalige en Franstalige website.

Pour vous soutenir le mieux possible, nous vous remercions de choisir entre le site français et néerlandais.