Waar bent u naar op zoek?

TOP 8 SCHOONMAAK WERKZAAMHEDEN ALS U GASTEN VERWACHT

Het is niet moeilijk om gewend te raken aan uw eigen rommel. Stapels papier, spinnenwebben in hoeken en rommel kunnen zich onopgemerkt ontwikkelen - uw gasten merken het echter wel: uw hygiëne zal hen niet ontgaan. Dus als u in de komende feestelijke periode gasten verwacht wilt u absoluut uw beste beentje voor zetten. Om u te helpen hebben we een top 8 met schoonmaakwerkzaamheden samengesteld die u absoluut uit moet voeren voordat u gasten ontvangt:

Maak uw toilet schoon

Dit klinkt als het intrappen van een open deur, maar met kinderen in huis kunnen uw toiletten het ene moment schoon zijn en het volgende vuil. Ook al is uw huis rommelig, uw gasten zullen het u vergeven zolang de toiletten maar schoon zijn. Uw gasten moeten misschien een verre reis ondernemen om u op te zoeken; zorg er dan ook voor dat ze zich kunnen ontspannen en zich comfortabel voelen vanaf het moment dat ze aankomen. Een schone toilet draagt daar zeker aan bij.

Clean the toilet

Maak uw badkamer schoon

Na de belangrijkste ruimte om schoon te maken, het toilet, komt een schone badkamer op de tweede plaats. Uw gasten willen na hun reis wellicht baden of een douche nemen. Als ze dan worden ontmoedigd door een vieze, beschimmelde, smerige badkamer vol haren doet u hen beslist geen plezier. Zorg ervoor dat u de rand om de bovenkant van het bad schoonmaakt en alle haren uit de afvoerputjes en van de muren van de douche verwijdert. Niemand houdt van de sporen van anderen in de badkamer. Verwijder ook het vuil rond flessen, zeepbakjes, enz. die zich in de badkamer bevinden.

Clean the bathroom

Maak uw koelkast schoon

De situatie kan met de tijd langzaam verslechteren. Als er geen tijd is om uw koelkast te ontdooien, zorg er dan in ieder geval voor dat u uw koelkast schoon is. Het kan zomaar gebeuren dan uw gasten u iets uit de koelkast aanreiken als u aan het koken bent en dan zien ze hoe de koelkast er van binnen uitziet. Ze kunnen per ongeluk een doos openen die er al 3 maanden in staat. Als u niet van beschimmeld eten houdt of een onaangename geur bij het openen van de koelkast; reinigt u dan alle bakjes en laden en geeft u de rest een goede beurt voordat uw gasten komen.

Leg schone lakens op bed

Schone lakens. Zoals eerder opgemerkt houdt geen enkele gast van het tegenkomen van sporen van anderen in hun persoonlijke ruimte, al hebben ze die ruimte alleen tijdelijk in gebruik. Zorg voor schoon beddengoed en vervang de lakens dus voor de aankomt van uw gasten. Niemand wil het dekbed openslaan om haar of vlekken op de lakens te vinden. Gewassen en gestreken lakens zijn een fantastisch 'welkom in ons huis'-symbool voor uw gasten.

Change linen

Vuile glazen en kopjes

Veel huiseigenaren, en ook restauranthouders, beseffen niet dat vieze glazen een drinkervaring ruïneren. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat er rode lippenstift op een glas hoeft te zitten, maar ook gewoon vuil en vlekjes, en de afdrukken van vingers en lippen kunnen de gebruikers doen huiveren. Zorg ervoor dat u uw glazen grondig reinigt om watervlekken en een wazig aanzicht te vermijden. Dit geldt ook voor koffiekopjes. Gebruik bicarbonaat om de aanslag van koffie in mokken te verwijderen.

Houd het huisdiervriendelijk

Terwijl de meesten van ons graag de nabijheid van onze huisdieren ervaren, zal altijd duidelijk moeten zijn wie de baas in huis is. Dat is erg belangrijk, vooral ten aanzien onze gasten. Die hebben niets op met harige hondenbedden, rommelige vogelkooien of volle kattenbakken. De meeste gasten zullen begrijpen dat huisdieren deze spullen nodig hebben, maar het schoonmaken van de manden en afvalbakken van uw huisdieren voor de aankomst van uw gasten is daarom niet minder belangrijk. Mochten ze vuil worden gedurende het bezoek van uw gasten dan zullen ze begrijpen dat dit onvermijdelijk is. In woningen die naar kattenbakken of natte honden ruiken voelen gast zich niet welkom.

Keep it fresh

Berg uw plaids op

Neem 5 minuten de tijd om uw plaids op te bergen. Veel huiseigenaren gebruiken plaids en kussens om hun banken te versieren of om de woonruimte een extra huiselijke tintje te geven. Als u uw plaids en kussens netjes neerlegt laat u zien dat u uw huis opgeruimd heeft en dat er zorg is besteed aan uw interieur voordat uw gasten aankomen.

 

 

Spinnenwebben

Spinnenweb in het zonlicht. Het lijkt misschien vreemd om u erop te wijzen, maar veel gasten zijn bang voor spinnen. Sommige huiseigenaren houden zelfs spinnen in huis, om vliegen te vangen beweren ze, maar voor gasten kunnen spinnenwebben beangstigend zijn. Het is een detail dat door huiseigenaren gemakkelijk over het hoofd wordt gezien, maar wel direct opvalt bij de gasten. We zijn van plan om ze te verwijderen, maar vergeten het. Verwijder de spinnenwebben dus met een ragebol voordat uw gasten arriveren. Binnen 10 minuten heeft u het hele huis gedaan; het loont de moeite.

Spider webs

Schoonmaaktip:

Reinigingsmiddelen en gerechten. Tijdens het vakantieseizoen verwacht niemand dat u al het huiswerk alleen doet. Als uw vrienden of familie u bezoeken zijn ze, tien tegen een, best wel bereid om te helpen in huis. Om hen aan het werk te krijgen, dient u zich wel voor te bereiden en schoonmaakartikelen te hebben. Zorg dat u gekleurde sponsjes heeft voor verschillende doeleinden (afwas, keukenblad, vloer) en genoeg droog- en handdoeken zodat uw gasten ook daadwerkelijk kunnen helpen. Als er genoeg hulpmiddelen zijn, zijn er genoeg helpers.

Cleaning tip

Deel deze tip

Keep on reading

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen vragen wij u een keuze te maken tussen de Nederlandstalige en Franstalige website.

Pour vous soutenir le mieux possible, nous vous remercions de choisir entre le site français et néerlandais.